Skip to content

Professionele blikschade reparatie voor je auto

Blikschade herstellen bij auto's

We begrijpen maar al te goed hoe vervelend blikschade en lakschade aan je auto kunnen zijn. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken, want wij hebben de perfecte oplossingen om je geliefde voertuig weer in absolute topconditie te herstellen. In de komende secties zullen we dieper ingaan op wat blikschade en lakschade precies zijn, waarom het van cruciaal belang is om ze door professionals te laten repareren, en hoe ons gespecialiseerde team jou kan bijstaan.

Autospuiten

Het meest voorkomend bij auto’s spuiten is lakschade herstel. Onze ervaren spuiters zorgen ervoor dat er van de lakschade niets meer te zien is.

Uitdeuken

Voor bijvoorbeeld een autodeur uitdeuken draaien wij onze hand niet om. We herstellen alle soorten blikschade.

Autoruit reparatie

Autoruit reparatie nodig? Wij zijn de ruitschade specialisten in de regio Helmond, Gemert en Deurne.

Schade melden

Het schadeformulier autoschade van Autoschade Mosman is bedoeld om u zo gericht mogelijk te kunnen helpen bij welke schade dan ook aan uw auto.

Blikschade Herstellen: Je auto verdient het beste!

Blikschade, zoals deuken, krassen, lakbeschadigingen en andere externe beschadigingen aan de carrosserie van je auto, kan op verschillende manieren ontstaan. Of het nu gaat om verkeersongevallen, vandalisme, hagelschade of zelfs kleine parkeerschades, het resultaat blijft altijd hetzelfde: ongewenste schade aan je voertuig.

Veelvoorkomende vormen van blikschade

Blikschade kan vele vormen aannemen, afhankelijk van de impact en de aard van het incident. Hier zijn enkele veelvoorkomende vormen die we regelmatig tegenkomen en vakkundig kunnen herstellen:

• Deuken: Deuken zijn een veelvoorkomend gevolg van botsingen met andere voertuigen, parkeerongelukken of zelfs een ongelukkige botsing met een bal. Of de deuk groot of klein is, het is van groot belang om deze snel te laten repareren om verdere schade te voorkomen.

• Krassen: Krassen kunnen worden veroorzaakt door sleutels, vandalisme of schurende objecten. Hoewel sommige krassen oppervlakkig zijn, kunnen diepere krassen de laklaag beschadigen en de carrosserie vatbaar maken voor corrosie. Het is essentieel om krassen tijdig te behandelen om verdere schade te voorkomen en de esthetische waarde van je auto te behouden.

• Lakbeschadiging: Beschadigde lak kan voorkomen door ongevallen, krassen, vogelpoep, chemische reacties en blootstelling aan de elementen. Als de lak beschadigd is, kan dit leiden tot roestvorming en verdere verslechtering van de carrosserie. Het herstellen van beschadigde lak is essentieel om de duurzaamheid en uitstraling van je auto te behouden.

• Carrosserievervorming: Bij ernstige ongevallen kan de carrosserie van je auto vervormd raken, wat van invloed kan zijn op de algehele structuur en veiligheid van het voertuig. Het is van cruciaal belang om de carrosserievervorming deskundig te laten herstellen om ervoor te zorgen dat je auto weer voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Een vleugje vakmanschap: Het proces van blikschade repareren

Nu je begrijpt waarom het zo belangrijk is om te kiezen voor professionele reparatie, laten we eens kijken naar het algemene proces van blikschade repareren. Hoewel de specifieke stappen kunnen variëren afhankelijk van de aard en omvang van de schade, volgt hier een algemene beschrijving van het proces dat onze experts volgen:

Stap 1: Inspectie en beoordeling: Onze professionele schadeherstellers beginnen met een grondige inspectie van de schade. Ze evalueren de omvang en aard van de schade en bepalen welke reparatietechnieken en materialen nodig zijn om het probleem op te lossen.

Stap 2: Voorbereiding van het oppervlak: Het beschadigde gebied wordt grondig gereinigd en voorbereid op reparatie. We verwijderen vuil, vet en losse verf om een schoon en strak oppervlak te creëren.

Stap 3: Hersteltechnieken: Afhankelijk van de aard van de schade passen we verschillende hersteltechnieken toe. Voor deuken maken we bijvoorbeeld gebruik van geavanceerde technieken zoals uitdeuken zonder spuiten (UZS) of spotrepair. Bij krassen en beschadigde lak kan het nodig zijn om de beschadigde laklaag te schuren, vullen en opnieuw te spuiten.

Stap 4: Kleurmatching en lakken: Als er sprake is van lakschade, is het cruciaal om de juiste kleur te matchen met de originele lak van je auto. Onze schadeherstellers maken gebruik van geavanceerde kleurspectrofotometertechnologie om de exacte kleurcode van je voertuig te bepalen. Vervolgens wordt de nieuwe lak met uiterste precisie aangebracht en professioneel afgewerkt voor een naadloos en hoogwaardig resultaat.

Stap 5: Afwerking en polijsten: Afwerking en polijsten: Nadat de nieuwe lak is aangebracht, werken we het oppervlak zorgvuldig af en polijsten we het om eventuele oneffenheden te verwijderen en de glans te herstellen. Dit zorgt voor een onberispelijk oppervlak en een professionele afwerking.

Stap 6: Kwaliteitscontrole: Voordat we je auto teruggeven, ondergaat deze een strenge kwaliteitscontrole. Onze ervaren schadeherstellers inspecteren de reparatie tot in de kleinste details om er zeker van te zijn dat alles naar behoren is hersteld en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Kies voor vakmanschap

Blikschade aan je auto kan een vervelende situatie zijn, maar gelukkig staan onze professionele schadeherstellers klaar om je te helpen. Door te kiezen voor onze deskundige reparatiediensten, kun je ervoor zorgen dat je auto weer in optimale staat wordt hersteld. Van het beoordelen van de schade tot het zorgvuldig repareren en afwerken, elke stap in ons proces is gericht op het herstellen van de oorspronkelijke esthetiek en veiligheid van je voertuig.

Het repareren van blikschade vereist vakmanschap en daarom is het raadzaam om een beroep te doen op onze professionele schadeherstellers. Onze experts beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en geavanceerde apparatuur om de reparaties nauwkeurig en efficiënt uit te voeren. Bovendien kunnen we je adviseren over verzekeringsclaims en garanderen we dat onze reparaties voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Aarzel niet langer als je te maken hebt met blikschade aan je auto. Neem vandaag nog contact op met onze professionele schadeherstellers. Wij zullen de schade grondig beoordelen, je informeren over de beste reparatiemogelijkheden en ervoor zorgen dat je auto weer in topconditie wordt gebracht.

Autoschade Mosman
wijzigt openingstijden

Autoschade Mosman is vanaf 1 augustus 2024 op werkdagen open tot 17:30

Voor reeds gemaakte afspraken in augustus blijven wij tot 18:00 uur beschikbaar.

Onze openingstijden per 1 augustus zijn:
maandag t/m vrijdag : 08:00 tot 17:30 
zaterdag 09:00 tot 13:00

Zon- en feestdagen zijn wij gesloten